Fűszerezd be és tedd egyedivé konyhádat!

Töltsd meg élettel és legyen otthonod központja a nálunk vásárolt konyhád!

Friss fűszernövények, melyek a konyhában is jól érzik magukat


A friss fűszernövények nem csak jól néznek ki, illatosak és felpezsdítik a konyhát, de páratlanul intenzív ízükkel minden ételt megfűszereznek. Akár salátaöntetként, kenőanyagként vagy szószban: a fűszernövények felhasználási lehetőségei nagyon sokrétűek. Metélőhagyma vagy házi gyógynövényes túró gazdagítja a vacsorát, az oreganó, a kakukkfű és a bazsalikom remekül passzol az olasz konyhához, a zöldség- és halételeket pedig zsályával, rozmaringgal finomíthatod. A konyhai fűszernövényekben található illóolajok és vitaminok is bevált otthoni gyógymód és használják különböző egészségügyi problémákra. A fűszernövények, például a kapor, a petrezselyem vagy a metélőhagyma erősítik az immunrendszert, megnyugtatják a gyomrot és a beleket, valamint felpörgetik az anyagcserét. Sok oka van, miért hozzon létre egy gyógynövényeskertet a konyhában. Ellentétben a kerti növényágyással a konyhában csak kis hely kell és a növények virágzása nem függ az időjárástól és az időjárási viszonyoktól. Ehelyett egész évben ízletes és egészséges fűszernövények állnak rendelkezésre a konyhában. Az ablakpárkányon elhelyezett füvészkert tökéletes alternatíva, különösen azoknak, akik városban élnek és nincs saját kertjük vagy erkélyük. És a legjobb rész? A fűszeres barkács konyhai dekoráció mindig kéznél van főzés közben, táplálóbb, aromásabb és olcsóbb, mint a szupermarketben kapható fagyasztott szárított fűszernövények. Ehelyett egész évben ízletes és egészséges fűszernövényeket állnak rendelkezésre a konyhában. 

A fűszernövények a konyhában nem csak jól néznek ki, hanem sokoldalúak a főzés során is.

Hét fűszernövény az ablakpárkányon


Mely növények a legjobbak az ablakpárkányra a konyhában? A mediterrán gyógynövények jól érzik magukat az otthon napos helyén. Egynyári vagy kétéves fűszernövények, például petrezselyem, zsázsa, kapor vagy metélőhagyma is termeszthető cserépben.

Ezt a hét fűszernövényt jó az ablakpárkányon nevelni.


  •  bazsalikom 
  •  oregano
  •  kakukkfű
  •  kapor
  •  metélőhagyma
  •  zsálya
  •  parsley- metélőpetrezselyem 


Az ablakpárkányon történő növénytermesztéshez: cserepekre, magvakra vagy fiatal növényekre, talajra és szükség esetén termesztőedényekre van szükség.

A petrezselyem, a metélőhagyma és a bazsalikom a legnépszerűbb konyhai fűszernövények közé tartoznak.

A megfelelő hely az általunk tervezett konyhában a fűszernövények számára


A fűszernövényeket nem szabad fűtőtest fölé vagy mellé ültetni, mivel a levegő túl meleg és túl száraz a növények számára. Válasszon világos helyet, nagyobb hőingadozások és huzat nélkül.

 

A mediterrán fűszernövények, például a rozmaring, a zsálya, a kakukkfű vagy az oreganó jól megférnek a napsütötte déli fekvésű ablakpárkányon, míg a petrezselyem, a metélőhagyma és a kapor a keleti vagy nyugati fekvésű ablakpárkányon részesíti előnyben a részleges árnyékot. Ügyeljen arra, hogy gyógynövényeit a megfelelő környékre ültessük: Az azonos éghajlati igényű fűszernövények egymás mellé kerülhetnek a virágládában, ha van elég helyük a növekedéshez.

A hobbi fűszerkert nem hiányozhat egy modern konyhából sem.

Egyedi tervezésű konyha, saját fűszernövényekkel


Kis erőfeszítéssel aromás és egészséges fűszernövények könnyen nevelhetők a konyha ablakpárkányán. A legnépszerűbb konyhai fűszernövények sokoldalúak, és mindig kéznél vannak a főzés során. Saját növénykertje nem foglal sok helyet, és könnyen karbantartható. A kerti fűszernövényekkel ellentétben az ablakpárkányon lévő fűszernövények egész évben leszedhetők, és nagyobb mennyiségben könnyen lefagyaszthatók vagy száríthatók.

Plan Konyha - az én konyhám!

De győződj meg róla te is, nézz be hozzánk és meglátod, megérted. Plan konyháink teljesen más, mint egy átlagos konyha. A német minőség és garancia mellett a profi szerelési szolgáltatás nyújtása is elengedhetetlen számunkra. Konyhabútorainkat a gyártói specifikációra továbbképzett asztalos szakembereink építik be az ország bármely területén.

                                                                                             

Plan Konyhastúdiónk munkatársai készséggel állnak a rendelkezésedre.

Az alábbi linkre kattintva foglalhatsz időpontot konyhastúdiónkba konzultációra!

  PLAN KONYHASTÚDIÓ BUDAPEST
 

Vagy

PLAN KONYHASTÚDIÓ SZOMBATHELY