Elkészült lara konyhánk

Referencia konyha 2022 - A szürke nem egészen 50 árnyalata

Jelen bejegyzésünkben egy merev tervezési feltétel rendszerrel megáldott konyha születését mutatjuk be Burger német konyharendszerrel tervezve.

alaprajz és műszaki adottságok


A tervezendő, cső alakú 447 x 209 cm méretű konyha helyiség a kivitelezés azon fázisában volt a tervezés megkezdésekor, amely az ügyfél által elképzelt optimális elrendezésre épült. Elektromos- és víz kiállások, elektromos porszívó rendszer fogadó nyílása már kialakításra kerültek, burkolás és festés már elkészült, így tervezési rugalmasságunk nagyon csekély volt. A tároló kapacitás növelését gátolta a hosszú ablakos falban megbújó szellőző rendszer, mely a 4 méteres belmagasság ellenére a torony szekrények magasságában futott.


Clarico-Text-Image

front választás és stílus


Ügyfelünk elképzelése homogén szürke konyha volt, zárt frontrendszerrel, mely férfias eleganciával idomul a padlóra választott sötét barnás-szürke kőhatású ceramin burkolathoz. Lara selyemfényű frontot javasoltunk selyemszürke színben, mely az autófestékekhez hasonló keménységű, karcálló, tökéletesen sima, selyemfényű lakkozott felületet mutat. Előnye, hogy a frontok mindkét oldala a maximális felületvédelem érdekében lakkozva van.

A zárt, dobozhatás elkerülése érdekében javaslatunk, miszerint a felső elemek nagyobb arányban legyenek alsó-felső világítással ellátott tejüveges frontok, elnyerte ügyfelünk tetszését. Az eleganciát tovább fokozta az élre ültetett, íves, rozsdamentes acél színű fogantyúk használata, a galambszürke üveg falburkolat, illetve a padló színével harmonizáló fa textúrájú sötét szürkésfekete munkalap.

Clarico-Text-Image

FUNKCIONALITÁS


Megrendelőnk a hét majd minden napján főz, ezért különösen nagy hangsúlyt helyeztünk a praktikus tárolási megoldásokra. Kamra helyiség nincs a házban, így a friss és tartós élelmiszerek tárolását is az adottságokhoz mérten a konyhaszekrényekben kellett megoldani. A hűtő már megvásárlásra került, a toronyrendszer méretét ehhez igazítottuk.

A kamra szerepét 3 db toronyszekrény tölti be. Az egyedi tervezésű sarok torony alsó eleme forgó kosaras, a felső kettő pedig polcos, amelyek maximális térkihasználást biztosítanak. Beépítésre került egy fém kosaras magas elem, illetve egy belső fiókos, és polcos toronyszekrény is. Terveztünk szelektív hulladékgyűjtőt, fűszerkosaras illetve evőeszköz rendszerezővel ellátott fiókos alsó elemet, és LeMans sarokszekrény vasalattal ellátott elemet is a praktikus tárolás érdekében.

Clarico-Text-Image
Clarico-Offer style 1

MEGVALÓSÍTÁS

A német minőség és garancia mellett a profi szerelési szolgáltatás nyújtása is elengedhetetlen számunkra. Burger konyháinkat a gyártói specifikációra továbbképzett asztalos szakembereink építik be az ország bármely területén.

Az alábbi linkre kattintva foglalhat időpontot konyhatervezési konzultációra! Kollégáink 

és 

áruházainkban is készséggel állnak rendelkezésükre!

Clarico-Offer style 1
Clarico-Offer style 1
Clarico-Full Image